Toyota Yaris - A városhoz terveztük

Érdeklődés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük, feltétlen töltse ki!

Hozzájárulok, hogy a TOYOTA SAKURA Kft. személyes adataimat kezelje, és felvegye velem a kapcsolatot szolgáltatásokkal és termékekkel kapcsolatosan

Toyota Yaris Classic

Toyota Yaris. A városhoz terveztük

Tökéletes társ a nagyvárosban

A Toyota Yaris Classic-ban mindent megvan ahhoz, hogy Ön kellemesen autózhasson a városban. A hatásos formavilágú autóhoz olyan takarékos motorok közül válogathat, mint például a 111 lóerős 1.5 Dual VVT-iE. A vezetés biztonságáról a Toyota Safety Sense alapáron kínált aktív védelmi rendszerei gondoskodnak. Ezek a dolgok mind azt szolgálják, hogy a Yaris könnyedén felvegye a város ritmusát – és hogy hibátlanul kiszolgálja az Ön igényeit.

Formaterv- figyelemfelkeltő

A LED nappali menetfények és a különleges LED fényvezető elemek hatásosan hangsúlyozzák az autó dinamikus és modern stílusát. A szemet gyönyörködtető könnyűfém keréktárcsák, a vadonatúj hűtőrács és az új formájú hátsó lökhárító robusztusabbnak láttatják az autót, miközben az elegáns övvonal és a határozott karaktervonalak tökéletesen egészítik ki a Yaris kompakt és mutatós formavilágát.

A Toyota Yaris utasterét úgy alakítottuk ki, hogy maximális kényelmet és ergonómiát kínáljon. Kényelmes ülések, bőséges hely a hátsó utasok számára, tágas csomagtér és rengeteg intelligens tárolási megoldás – csupa olyan előny, ami tökéletessé varázsolhat egy kompakt városi autót. Az elegáns, háromküllős, bőrborítású kormánykeréktől kezdve a megújult szellőzőnyílásokon és kezelőszerveken, a multimédia rendszer képernyőjén és az új kárpitozáson át egészen a modernizált műszerekig minden részlet arról árulkodik, hogy tervezőink csak a legjobbal elégedtek meg. Mindent megtettünk azért, hogy Ön remekül érezze magát Toyota Yarisában.

Olyan autót keres, amelynek hibátlan eleganciáját mindenki megcsodálja? Akkor az exkluzív Selection kivitel pontosan Önnek készült!

Technológia – az Ön igényeire szabva

A biztonság tekintetében piacvezetőnek számító  Toyota Yaris olyan modern aktív biztonsági technológiákat kínál, amelyek hatásosan hárítják el vagy csökkentik az ütközés veszélyét. A Toyota Safety Sense csomag minden modellváltozatban alapfelszereltség*, így a Yaris páratlan védelmet nyújt utasainak.

Mindemellett ott van még a műszeregységben elhelyezett színes, 4,2 colos TFT kijelző**, amelyről minden járműinformációt könnyen leolvashat. A kormánykeréken elhelyezett kezelőszervek segítségével nemcsak könnyedén kezelheti a Toyota Touch 2 multimédia rendszer zenelejátszó funkcióit, hanem telefonhívásokat is indíthat, és mindvégig kézben tarthatja az autó különféle rendszereit.

*A jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA) a Active felszereltségi szinttől áll rendelkezésre
**Active felszereltségtől

Toyota Safety Sense- Minden új Yarishoz alapfelszerelés a Toyota Safety Sense csomag**

A proaktív biztonsági technológiával autózzon bármilyen forgalomban, bármilyen utakon
**A jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA) a Active felszereltségi szinttől áll rendelkezésre

Ütközés-előtti biztonsági rendszer (PCS)

A Toyota Safety Sense csomag Ütközés Előtti Biztonsági Rendszere lézer és kamera segítségével deríti fel az autó előtti útszakaszon közlekedő járműveket. Ha a rendszer ütközésveszélyt észlel, hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. Ha az autós nem fékez időben, a berendezés a fékek automatikus működtetésével megelőzi az ütközést, vagy mérsékli annak súlyosságát.

Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA + SC)

Egy kamera közreműködésével a Toyota Safety Sense sávelhagyásra figyelmeztető rendszere figyeli a forgalmi sávokat elválasztó vonalakat, és audiovizuális jelekkel figyelmezteti a vezetőt, ha azt észleli, hogy a jármű az irányjelző működtetése nélkül készül elhagyni a sávot.

Útjelzőtábla-felismerés (RSA)

A Toyota Safety Sense csomag Útjelzőtábla-felismerés rendszere többek közt a sebességkorlátozások és az előzési tilalmak jelzéseit is felismeri, és megjeleníti ezeket az új, színes TFT kijelzőn. A rendszer hang- és fényjelzéssel figyelmezteti Önt, ha nem veszi figyelembe ezeket a korlátozásokat.

Automatikus Távfény (AHB)

A Toyota Safety Sense csomag Automatikus Távfény rendszere éjszaka a forgalom minden résztvevője számára optimális fényviszonyokat teremt. A szembejövő és a távolodó járművek lámpáit, valamint a közvilágítás erősségét egy kamera érzékeli. A biztonságos közlekedés érdekében a rendszer automatikusan vált a távolsági és a tompított fény között.

Motorválaszték:

  • Az ESTEC motorcsaládba tartozó új 1.5 Dual VVT-iE

Dinamikus, mégis takarékos autózáskompromisszumok nélkül
A 111 lóerős teljesítmény és a 4000/perc fordulatszámon leadott 136 Nm forgatónyomaték (amiből 118 Nm már 2000-es fordulatnál rendelkezésre áll) kivételes dinamizmussal és rugalmassággal ruházza fel a Yarist. A városi autózás kényelmesebb, mint valaha, mivel az egyes sebességfokozatok széles sebességtartományban használhatók.

Alacsony fogyasztás
A 1.5 Dual VVT-iE motor a nagyobb teljesítmény ellenére is kevesebbet fogyaszt, mint a Yaris előző változatából ismert 1.33 Dual VVT-i blokk. Az új, Euro 6c emissziójú erőforrás üzemanyag-fogyasztása kombinált ciklusban mindössze 4,5 l/100 km

  • 1,5 VVT-i Hybrid

Teljesítmény: 100 LE
A két erőforrás együttes teljesítménye 100 lóerő, ami mind a városban, mint a közutakon lendületes, mégis takarékos autózást kínál.

Üzemanyag-fogyasztás: 3,1 l/100 kmTakarékos autózás a városi forgalomban? Egy hibriddel ez is lehetséges! A forradalmian új hibrid rendszerrel még a zsúfolt nagyvárosi utakon is tartható a 3,1 l/100 km-es fogyasztás.

Gyorsulás: 11,8 s 0–100 km/h

Egy hibrid akkumulátora nagyon hosszú élettartamú, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az erre vonatkozó garancia akár 10 évre is meghosszabbítható.*

A hibrid rendszer sosem hagyja teljesen lemerülni vagy túltölteni az akkumulátort, hanem folyamatosan 20 és 80 százalék között tartja a töltöttség szintjét. Ennek köszönhetően az autó mindig, bármilyen külső hőmérséklet mellett készen áll az indulásra – még akkor is, ha hetekig egy helyben állt.

* A garancia csak akkor érvényes, ha az akkumulátort rendszeresen ellenőrzi egy hivatalos Toyota márkaszerviz. További információkért forduljon Toyota márkakereskedőjéhez!

  • 1,0 literes VVT-i

A jól bevált 1.0 VVT-i motor teljesítménye 69 lóerő, és 100 kilométeren 4,8 liter benzint fogyaszt a városi forgalomban. Ráadásul nemcsak erős és takarékos, hanem a Toyoták megbízhatóságára és tartósságára is tökéletes példa.

Galéria