Kérjen ajánlatot!
Hívjon minket!
Használt autó
Készlet ajánlatok

 

 

MEGNYUGTATÓ BIZTONSÁG
A MODERN KÖZLEKEDÉSHEZ

 

Az utakon kiszámíthatatlan helyzetek alakulhatnak ki, amelyek nap mint nap új kihívások elé állítják az autóvezetőket. A Toyota T-Mate intelligens biztonsági rendszerek és vezetéstámogató asszisztensek egy újabb lépést jelentenek az önvezetés felé. Úgy tervezték meg a rendszert, hogy minden Toyota biztonságosan eljusson a céljához, és közben folyamatosan finomítják, hogy a körülményektől függetlenül támogatást tudjon nyújtani a vezetőnek.

 

 

TUDJON MEG TÖBBET A TOYOTA T-MATE RENDSZERRŐL!

 

A Toyota jelenleg vezető szerepet tölt be a legújabb biztonsági technológiák és vezetési asszisztensek autóiban való alkalmazásában. Minden új Toyota modell alapfelszereltségként megkap egy sor biztonsági rendszert, mint például az ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA). Tudjon meg többet ezekről, és nézze meg, hogyan működnek.

TOYOTA SAFETY SENSE

Ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS)

 

Az ütközést megelőző biztonsági rendszer képes észlelni a veszélyt, és segít Önnek elkerülni azt, hogy más járművekkel, gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal ütközzön. Úgy működik, hogy hangokkal és vizuális jelekkel figyelmezteti a vezetőt, valamint aktiválja a fékrásegítést. Amennyiben a vezető nem tud időben fékezni, a rendszer automatikusan fékezni kezd, hogy elkerülje az ütközést, vagy enyhítse annak következményei.

Jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA)

 

A rendszer figyeli az utat az autó előtt, és a legfontosabb információkat – például a sebességkorlátozásokat vagy az előzési tilalmat – megjeleníti a műszeregységen. Arra is figyelmeztetheti a vezetőt, ha megszegi a közlekedési szabályokat

Adaptív sebességtartó automatika (ACC)

 

A rendszer tartja a beállított minimumtávolságot az Ön előtt haladó autótól. Amennyiben ez a távolság csökkenne, a rendszer mérsékli a sebességet, és szükség esetén a fékeket is használja, természetesen eközben aktiválva a féklámpákat is. Amennyiben autója jelzőtábla-felismerő rendszerrel (RSA) is fel van szerelve, az autó felismeri a sebességhatároló jelzéseket, és ehhez mérten új beállításokat kínál a sebességtartó automatikához.

Sáv- és nyomtartó rendszer (LTA)

 

A rendszer figyeli a sávokat az úton, és korrekciós manővereket hajt végre, ha az autó irányjelzés nélkül kitér a sávjából.

Automatikus távfény vezérlés

 

Az automatikus távfény-vezérlés figyeli az utat, és észreveszi a szembejövő autók fényszóróit. Ha fényszórókat észlel, automatikusan lekapcsolja a távolsági fényt és bekapcsolja a tompított fényt. Amikor a szembejövő elhalad, a rendszer automatikusan visszakapcsol a távolsági fényszórókra, így az éjszakai vezetés biztonságosabb az Ön és a többi közlekedő számára is.

PARKOLÓASSZISZTENS

Fejlett parkolórendszer

 

Ez a rendszer szabályozza a gázadást, a kormányzást, a fékezést és a sebességváltást* is, hogy segítsen a biztonságos parkolásban. Még azokat a kedvenc parkolóhelyeit is meg tudja jegyezni, amelyeket nem határolnak vonalak vagy más tárgyak.

* Manuális váltóval szerelt modellek esetén nem elérhető.

 

Panoráma monitor (PVM)

 

A parkolás könnyebb és biztonságosabb ezzel a funkcióval, amely négy kamera képét felhasználva biztosít közel 360 fokos látószöget az autó környezetéről

Hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (RCTA)

 

Amikor kitolat a parkolóhelyről, ez a rendszer felismeri a balról vagy jobbról közeledő járműveket, figyelmezteti rájuk, és szükség esetén fékez, hogy elkerülje az ütközést.

 

Intelligens, ultrahangos parkolásérzékelő  (ICS)

 

A rendszer figyelmezteti a vezetőt az autó előtt vagy mögött lévő akadályokra, és automatikusan fékez, hogy elkerülje az ütközést.

VEZETÉSI ASSZISZTENSEK

Holttérfigyelő (BSM)

 

Holttérfigyelő rendszerünk figyelmezteti a vezetőt minden járműre, amelyet esetleg nem látna az oldalsó tükrökben. Ez különösen előzéseknél hasznos.

Adaptív távfény-vezérlés (AHS)

 

Ezt a rendszert úgy tervezték, hogy éjszakai vezetés közben a lehető legjobb látási viszonyokat biztosítsa minden forgalomban résztvevő számára. Automatikusan optimalizálja a fényszórók eloszlását azáltal, hogy leárnyékolja a szembejövő forgalom területét, így a távolsági fényszórók nem vakítják el a többi vezetőt, de mégis bőséges fényt biztosítanak Önnek.

A járművezetők mindig felelősek azért, hogy biztonságosan vezessenek. Ez a videó a rendszer jellemzőinek ismertetésére készült.
A rendszer az üzemi feltételek és a saját korlátai között működik. További információkért mindig olvassa el a használati útmutatót. A szolgáltatások elérhetősége országtól, járműmodelltől és felszereltségi szinttől függően eltérő lehet.

Érdeklődés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük, feltétlen töltse ki!


Hozzájárulok, hogy a Toyota Sakura Kft. és a Toyota Central Europe Sp z.o.o. számomra a Toyota termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat és ajánlatokat küldjön.