Európában is KINTO néven indítja el mobilitási szolgáltatóját a Toyota   - Toyota Sakura








Hozzájárulok, hogy a TOYOTA SAKURA Kft. személyes adataimat kezelje, és felvegye velem a kapcsolatot szolgáltatásokkal és termékekkel kapcsolatosan

Európában is KINTO néven indítja el mobilitási szolgáltatóját a Toyota  

2020. december 15.

A KINTO Europe, a Toyota Motor Europe (TME) és Toyota Financial Services (TFS) vegyesvállalata 2021 áprilisában kezdi meg működését kölni székhellyel. Az új vállalkozás kezeli majd a KINTO mobilitási szolgáltatásokat a régióban, miközben a KINTO mobilitási projektből mobilitási vállalattá fejlődik. A Toyota európai viszonteladói hálózata – a hagyományos járműértékesítés és javítás mellett – kulcsszerepet játszik majd az új KINTO mobilitási szolgáltatások működtetésében.

 

A KINTO Europe nevű, új mobilitási vállalat elindításával a KINTO mobilitási szolgáltató márka immár nem csak projektként, hanem vállalkozásként is működik. A Toyota Motor Europe (TME) és a Toyota Financial Services (TFS) vegyesvállalataként létrehozott KINTO Europe székhelye Kölnben lesz, és működését 2021 áprilisában kezdi meg, feladata pedig a KINTO mobilitási szolgáltatások és termékek egyre bővülő körének kezelése lesz a régióban. Miközben a Covid-19 járvány komoly kihívást jelent az autóipari vállalkozások és a fogyasztók számára, a helyzet számos embert arra ösztönöz, hogy átértékeljék életvitelüket. A Toyota hisz abban, hogy napjainkban nagyobb lehetőségek rejlenek az innovatív mobilitási szolgáltatásokban, mint valaha. Az okos és rugalmas mobilitás iránt kereslet várhatóan tovább növekszik majd, miközben elmozdul a tulajdonlás felől az igény szerinti használat felé. A KINTO Europe ideális helyzetben lesz ahhoz, hogy kielégítse ezeket a igényeket – olyan szolgáltatások által, mint az autó előfizetés, az autómegosztás, a telekocsi, illetve a vállalkozások, szervezetek, városok és egyének igényeire szabott multimodális megoldások.

 

Az útiterv kidolgozása

„Mi nem tudunk egy már kidolgozott megközelítést követni, mint versenytársaink vagy a mobilitási piac más szereplői. Ehelyett a saját utunkat kell járnunk, kihasználva egyedi előnyeinket, és megkülönböztetve magunkat másoktól a mobilitási térben. Nem létezik előre meghatározott útiterv ahhoz, amit ajánlunk. Saját egyéni erősségeinken és képességeinken alapuló stratégiát kell kidolgoznunk. A KINTO nem egyetlen, helyhez kötött szolgáltatás vagy termék, hanem kifejezetten sokoldalú, ezért egy “mindent egy helyen” üzletet építünk a mobilitási szolgáltatások számára, ami majd mindenféle típusú ügyfél kedvenc mobilitási szolgáltatója tud lenni.” – avat be Tom Fux, a KINTO Europe vezérigazgatója szerint

 

A viszonteladók szerepe mobilitási szolgáltató partnerként

A Toyota európai viszonteladói hálózata ebben is is kulcsszerepet játszik majd. A Toyota célja, hogy a régóta működő üzleti kapcsolatból eredő erősségekre építkezve kibővítse a viszonteladókkal fennálló együttműködést, és jelenlegi viszonteladóit mobilitási szolgáltató partnerekké alakítsa. A KINTO lehetővé tesz majd számukra, hogy túllépjenek hagyományos járműértékesítési és karbantartási szerepükön, és a meglévő létesítményeket felhasználva új mobilitási szolgáltatásokat kínáljanak, amelyek révén ügyfeleik pontosan azokhoz a járművekhez, pontosan akkor és annyi időre férnek hozzá, ahogyan igénylik.

 

Sokszínű KINTO-kínálat egész Európában

A KINTO márka 2020 januárjában jelent meg Európában, és a folyamatos, megbízható befektetésnek köszönhetően a KINTO-szolgáltatások azóta bővülnek, illetve válnak egyre szélesebb körben ismertté. A KINTO One egy teljes körű lízingszolgáltatás, ami eddig hét európai piacon működik, és 2021-ben újabb országokban indul el. A KINTO One immár egy bevezetett, közepes méretű szereplő a flottakezelési piacon, több mint 100.000 járműből álló flottával. A KINTO Share az autómegosztási szolgáltatások széles palettáját kínálja a céges, közületi, illetve magán ügyfelek számára. A jelenleg Írországban, Olaszországban, Dániában, Spanyolországban és Svédországban működő szolgáltatások hamarosan újabb piacokon jelennek meg, míg a KINTO Share a viszonteladói hálózaton keresztül is elérhető lesz a jövőben. A KINTO Flex egy rövidtávú, rugalmas jármű előfizetési szolgáltatás, ami lehetővé teszi a KINTO ügyfelek számára, hogy igénybe vegyék a Toyota és Lexus modellek teljes kínálatát – egész évben az igényeiknek és ízlésüknek megfelelően hozzáférést élvezve különféle autómodellekhez –, miközben a cég gondoskodik az összes kapcsolódó szolgáltatásról és a karbantartásról is. A KINTO Join egy Norvégiában és Olaszországban elindított új, céges telekocsi megoldás alkalmazottak számára, aminek révén létrehozhatják saját közlekedési rendszerüket; ez a szolgáltatás hamarosan az Egyesült Királyságban is megjelenik. A KINTO Go egy multimodális aggregátor, ami koordinálja az útvonaltervezést, a tömegközlekedési jegyek beszerzését, a parkolást, a taxizást és a rendezvényeket, és már most szép eredményeket produkál Olaszországban, ezért a cég a szolgáltatás gyors bővítését tervezi.