Kérjen ajánlatot!
Hívjon minket!

Költségkímélő megoldás cégeknek Toyota személygépjármű beszerzéséhez, áfa visszaigénylési lehetőséggel és KKV adókedvezménnyel.

Hogyan működik?

 

A lízingbeadó (Toyota Pénzügyi Zrt.) – a lízingbevevő által kiválasztott – gépjárművet azzal a céllal vásárolja meg, hogy azt meghatározott időre az ügyfél, mint lízingbevevő használatába adja. A futamidő alatt a forgalmiban és a törzskönyvben tulajdonosként a lízingbeadó szerepel, a lízingbevevő üzembentartóként kerül bejegyzésre.

A futamidő végén a lízingbevevő vételi opcióval vagy vevőkijelölési joggal rendelkezik, azaz maga, mint lízingbevevő megvásárolhatja az autót vagy megnevezheti azt a harmadik felet, aki a lízingbeadótól megvásárolhatja az autót. Mindkét esetben a lízingelt autó a futamidő végén a maradványérték megfizetése után kerülhet a lízingbevevő vagy az általa kijelölt harmadik fél birtokába.

Konstrukció jellemzői

 

 • Ügyfelek lehetnek: Társas vállalkozások, Egyéni vállalkozók
 • Finanszírozható eszközök: személygépjármű
 • Eszköz kora: új és használt autó ( 3 éves korig)
 • Devizanem: forint alapú finanszírozás
 • Futamidő: 24-72 hónapig (változó kamatozás), 36-60 hónapig (fix kamatozás)
 • Kamatozás: változó vagy fix

Áfa visszaigénylés

 

Az áfa törvény lehetővé teszi a személygépjárművekhez kapcsolódó lízingdíjak áfa tartalmának visszaigénylését bérleti konstrukcióknál. Áfa szempontjából nem csak az operatív lízing számít bérleti konstrukciónak, hanem a nyíltvégű pénzügyi lízing is – így e konstrukció esetén is visszaigényelhető az áfa.

Ez a cégek számára komoly könnyebbséget jelent és azt eredményezi, hogy kedvezőbb feltételekkel tudják lízingbe venni céges autóikat, ami jelentős megtakarítást jelent a költségvetésükben.

Minek az áfája igényelhető vissza?
A lízingdíjak tőkerésze után megfizetett áfa igényelhető vissza, beleértve a kezdő lízingdíjat és a havi lízingdíjakat is. Amennyiben a gépjármű megvásárlásra kerül, a maradványértékre eső áfa nem levonható.

Milyen arányban igényelhető vissza?
Az áfát olyan arányban lehet visszaigényelni, amilyen arányban a gépjárművet adóköteles termékértékesítéséhez, szolgáltatásnyújtásához használja – tehát arányosítani kell az üzleti és magáncélú használatot.

Az üzleti célú felhasználás dokumentálása és igazolása és az áfa törvény egyéb feltételeinek teljesítése a lízingbevevő feladata.

Cégautó készpénzre vagy lízingelve?

 

Személyautónál a nyíltvégű lízinges beszerzésnek több olyan előnye van a készpénzes vásárlással szemben, ami egyértelműsíti, hogy a vállalkozások sok esetben sokkal gazdaságosabban tudják beszerezni céges személyautóikat. Leegyszerűsítve OLCSÓBBAN! 3 forintosítható előny a készpénzes vásárlással szemben:

 • Visszaigényelhető áfa
  A lízingdíjak áfa tartalma az üzleti használat arányában levonható
 • KKV adókedvezmény
  Kis-és Középvállalkozások a fizetett kamat 60%-át levonhatják a társasági adójukból
 • Nincs lekötve a beszerzési ár teljes összege
  A beszerzésre ki nem fizetett összeg leköthető, befektethető vagy a cég más beruházására fordítható

Fontos tudnivalók:

 

 • a havi lízingdíjak áfa visszaigénylésénél arányosítani kell a céges és magán használatot; Azaz ha pl. 60%-ban valósul meg céges használat úgy ilyen arányban lehet az áfát visszaigényelni
 • csak a lízingdíjak áfája vonható le, a maradványértéké nem
 • a lízingbe vevő lejáratkor élhet vételi opciójával és a maradványértéken megvásárolhatja az autót vagy kijelölhet egy harmadik személyt, aki megvásárolhatja azt
 • lejáratkor az illetékfizetési szabályok vonatkozásában az aktuális jogszabályok az irányadóak

Flotta finanszírozási terméktájékoztató

 

Nem tudja melyik lízing megoldás lenne a legideálisabb vállalkozásának? Töltse le flotta finanszírozás terméktájékoztatónkat, amiben hasznos információkat és összehasonlításokat talál.

Nyíltvégű pénzügyi lízing ajánlatunkat kérje márkakereskedésünkben, ahol szakértő kollégáink nyújtanak további tájékoztatást és felvilágosítást a konstrukció sajátosságairól és előnyeiről.

Érdeklődés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük, feltétlen töltse ki!


Hozzájárulok, hogy a Toyota Sakura Kft. és a Toyota Central Europe Hungary Kft. számomra a Toyota termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat és ajánlatokat küldjön.