Kérjen ajánlatot!
Hívjon minket!
Használt autó
Készlet ajánlatok

A leggyakrabban feltett kérdések hibridekről?
Tények és tévhitek a hibridekkel kapcsolatban

Az öntöltő full hybrid hajtás a takarékos közlekedés, a dinamizmus és a környezettudatos autózás ideális ötvözete. Több mint 23 év tapasztalata, szabadalmazott technológiák kutatása és fejlesztése biztosítja a hagyományos motor tökéletes összhangját a nulla károsanyag-kibocsátás jövőképével. Tekintse át, mit kérdeznek leggyakrabban leendő vásárlóink a hibrid autókról!

Milyen hatótávolsága van egy full hybrid autónak?

A Toyota öntöltő hibrid modelljei a tisztán elektromos vagy hagyományos meghajtású autókhoz képest jóval nagyobb hatótávolságra képesek, hiszen működésük akár 80 százalékában tisztán elektromos hajtással közlekednek. Alacsonyabb sebességnél (lakókörnyezetben vagy araszoló forgalomban) a hibridekkel néhány kilométeres távolságot károsanyag-kibocsátás és üzemanyag-fogyasztás nélkül is meg lehet tenni. Ha felgyorsul a tempó, akkor a benzinmotor és az elektromotor is részt vesz a meghajtásban, így nő q hatótávolság és a hatékony lesz üzemanyag-felhasználás.

Sűrűn kell tankolni hibrid járműveket?

Egy ilyen járművel ritkábban kell betérni az üzemanyagtöltő állomásokra, és összességében csökkennek az üzemanyag-költségek.

A full hyrid járműveket csak a városokban jó használni?

Természetesen nem. A Toyota full hybrid járművei a városban képesek kizárólag elektromos üzemben közlekedni, de ez nem jelenti azt, hogy az autópályákon ne lehetne kihasználni a hibrid technológia előnyeit. Még a kifejezetten dinamikus vezetés közben, magas sebességtartományokban is működésben van mindkét hajtáselem – a belső égésű és az elektromotor is. A rendszer automatikusan beállítja a megfelelő egyensúlyt, ezzel biztosítva a gyorsításhoz és az előzésekhez szükséges energiát.

Mennyire megbízhatók a full hybrid járművek?

A Toyota full hybrid modelljei már 24 éve róják az utakat világszerte, és rendszeresen szerepelnek a független kutatóintézetek által összeállított ügyfélelégedettségi és megbízhatósági listák élén. Fontos, hogy nem tartalmaznak olyan alkatrészeket, amelyek különösen ki vannak téve a kopásnak, mint például a generátor, az ékszíjak, az indítómotor, a kuplung vagy a kettőstömegű lendkerék. Mindemellett a fékrendszerük is háromszor tovább bírja, köszönhetően a féktárcsák és a fékbetétek kisebb igénybevételének.

A Toyota full hybrid modelljeinek megbízhatóságát hiteles, független szervezetek bizonyítják, például az Egyesült Államok legnagyobb fogyasztóvédelmi szervezete, a Consumer Reports éves megbízhatósági listái, amelyeken a Toyota rendszeresen az élen végez.

Kell tölteni a full hybrideket?

Nem. Egyetlen Toyota full hybrid modell sem igényel külső töltést. A Toyota hibrid rendszerének akkumulátorai automatikusan újratöltődnek haladás és fékezés közben. Egy hibrid akkumulátor soha nem meríti le magát teljesen.

A Toyota plug-in hibrid modelljeit külső forrásból is lehet tölteni, de ez nem szükséges a működésükhöz, hiszen képesek magukat is tölteni útközben. Fontos, hogy az akkumulátorra 10 év garancia vonatkozik, és várható élettartama 1 millió kilometer

Milyen egyéb előnyökkel ját a hibrid birtoklása?

Egy full hybrid jármű birtoklása mindenhol kiváltságokkal és előnyökkel jár. A legtöbb országban a jogszabályok az alacsony károsanyag-kibocsátású járművek támogatását célozzák, anyagi és infrastrukturális előnyöket biztosítva a tulajdonosaiknak.

Az egyik legjobb példa erre a forgalmi adó megfelezése. Ez azt jelenti, hogy 2020. január 1-től minden Toyota hibridhez úgynevezett eco-bónusz jár, ami a kétliteres, illetve annál nagyobb erőforrásokkal szerelt modellek esetében 7,3, az ennél kisebb motorral szerelt típusoknál pedig 1,5 százalékos árengedményt jelent.

A full hybrid járműveket bonyolult használni?

A Toyota full hybrid modelljeit nagyon egyszerű használni, és ami még fontosabb: sosem kell külső forrásból tölteni őket, és az akkumulátoruk így sem merül le soha. Mindössze annyit kell tennie, hogy időnként ellátogat egy benzinkűtra (ritkábban, mint egy átlagos autó esetében tenné). Mindemellett a változó áttételezésű automata váltónak köszönhetően a full hybridnek nincs kuplungja, és önállóan, a körülmények függvényében választja meg, hogy melyik erőforrást használja. Csak nyomja meg a START gombot, lépjen rá a gázra – és máris mehet!

Mikor jobbak a hibridek a tisztán elektromos autóknál?

Jelenleg Lengyelországban meglehetősen nehéz az emissziómentes elektromos autók helyzete. A legfőbb akadály a fejletlen infrastruktúra, például a gyorstöltő-állomások alacsony száma. Természetesen a helyzet évről évre javulni fog, de könnyen megeshet, hogy sosem fogja utolérni a folyamatosan növekvő igényeket. Érdemes megemlíteni azt is, hogy az elektromos járművek feltöltése hagyományos fali konnektorból hosszú órákban, vagy olykor akár napokban is mérhető!

Ezzel ellentétben a Toyota full hybrid modelleket egyáltalán nem szükséges külső forrásból tölteni, hatótávolságuk pedig jóval nagyobb, mint az elektromos autóké. Annak ellenére, hogy olykor benzinmotort is használnak, a károsanyag-kibocsátásuk megfelel a legszigorúbb európai normáknak is.

Végül, de nem utolsó sorban a Toyota full hybrid modelljei már kipróbált, biztonságos és folyamatosan tökéletesített technológiával vannak felvértezve, amely csendességével, kifinomultságával és hatékonyságával immár 24 éve tölti el világszerte egyre nagyobb elégedettséggel a vásárlókat

A full hibrid járművek biztonságosak?

A Toyota full hybrid modelljei egyet jelentenek a biztonsággal. A karbantartást egyáltalán nem igénylő, nagy kapacitású hibrid akkumulátor a hátsó ülések alá van elrejtve, és az autó élettartama alatt sosem kell kicserélni, speciális hűtésrendszerének hála pedig sosem melegszik túl működés közben.

Ami még fontos, hogy minden hibrid modell alapfelszereltségként tartalmazza a forradalmi Toyota Safety Sense aktív biztonsági rendszert, amely csökkenti egy esetleges baleset kockázatát és segít gyors döntéseket hozni a vezetőnek útközben.

Nem túl magas a hibrid autók károsanyag-kibocsátása?

A frissített, még szigorúbb károsanyag-kibocsátási normák alapján 2021-től egy személyautó széndioxid-kibocsátása sem haladhatja meg a 95 g/km értéket.2 Azokat a gyártókat, amelyek nem tudják teljesíteni az új normákat, súlyos pénzbírsággal sújtják, ami az új járművek árára is hatással lesz. Hibridjeinek köszönhetően a Toyota minden probléma nélkül képes megfelelni ezeknek az előírásoknak.

Drága a full hybrid autó üzemeltetése?

Egyszerű felépítésüknek, a kopásra hajlamos alkatrészek hiányának (pl. kuplung és váltó), és ami a legfontosabb, a két különböző erőforrás tökéletes kombinációjának köszönhetően a Toyota hibridjeinek teljes üzemben tartási költsége alacsonyabb, mint az átlagos autóké, vagy akár az úgynevezett “lágy” hibridé. Ezen kívül a hibridek a következő előnyöket tudják még felsorakoztatni:

  • alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás,
  • a fékbetétek és a féktárcsák háromszor lassabb kopása,
  • a belső égésű motor 30 százalékkal kisebb terheléssel működik,
  • alacsonyabb arányban meghibásodó automata váltó,
  • kevesebb javítás és szervizelés,
  • nem szükséges az akkumulátorok cseréje,
  • nincs költsége a töltésnek.

MULTIMÉDIA

Ismerje meg a hibrideket! Nézze meg a videókat, ahol megismerhet véleményeket a hibrid hajtásról és megnézheti, mit jelent a hibrid, és hogyan működik.

Hányan vásároltak eddig Toyota hibrid autót?

Bízhatok a hibrid technológiában?

Meddig bírja egy Toyota hibrid akkumulátora?

A HIBRIDEK

A hibrid alapjai

Hibrid fenntartási költségek

Hibrid akkumulátor

ISMERJE MEG A HIBRIDEKET!

Érdeklődés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük, feltétlen töltse ki!


Hozzájárulok, hogy a Toyota Sakura Kft. és a Toyota Central Europe Sp z.o.o. számomra a Toyota termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat és ajánlatokat küldjön.