Kérjen ajánlatot!
Hívjon minket!
Használt autó
Készlet ajánlatok

Hogyan működik a full hybrid?

A full hibrid technológia elve a soros/párhuzamos meghajtás, ami annyit jelent, hogy a gépjármű vagy tisztán elektromos hajtással, vagy a benzines és az elektromotor közös munkájával halad. Az öntöltő hibrid hajtás visszanyeri a fékenergiát, ami az akkumulátor töltéséhez használ, így képes eltárolni a felesleges energiát, hogy azt később felhasználja.

HIBRID VEZETÉS SZAKASZAI

ELIBDULÁS

Amikor az autó kigyorsít egy kereszteződésnél, manőverez vagy forgalmi dugóban araszol, a hibrid hajtás csak elektromos áramot használ az alacsony üzemanyag-fogyasztás érdekében.

KÖZLEKEDÉS ÁLLANDÓ SEBESSÉGGEL

Alacsony sebességtartományokban (70 km/óráig) egyenletesen haladva az autó mindkét erőforrásból nyer energiát, de közülük az elektromotornak jut kiemelt szerep, miközben a benzinmotor rásegít, amikor szükséges. Az EV üzemmód bekapcsolásával a Toyota hibrid átvált tisztán elektromos meghajtásra, és kisebb távolságokat károsanyag-kibocsátás és üzemanyag-fogyasztás nélkül is meg tud tenni.

ERŐS GYORSÍTÁS/AUTÓPÁLYÁS KÖZLEKEDÉS

Ha az autó előzésébe kezd vagy meredek útszakaszt kell leküzdenie, mindkét motor maximális teljesítményen dolgozik, hogy a hajtáslánc a legnagyobb teljesítményt tudja leadni. Országúton főként a benzinmotor szolgáltatja az energiát, de a működését időnként az elektromotor is kiegészíti.

FÉKEZÉS/LASSÍTÁS/MEGÁLLÁS

Lassításnál a benzinmotor lekapcsolódik a hajtásláncról, és a hibrid rendszer visszanyeri a fékezésből származó mozgási energiát. Közlekedési lámpánál állva mindkét motor minden esetben leáll.

HOGYAN VEZESSÜK MÉG TAKARÉKOSABBAN HIBRIDÜNKET?

 

A MyT alkalmazás segíti a gépjárművezetőt az optimális üzemanyag-felhasználásban. Az applikáció értékes információkal és tippekkel készíti fel a vezetőt az elektromos üzemmód kihasználására, a megfelelő gyorsítás módjára, a sebesség tartására és az optimális fékezésre, hogy az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás tovább csökkenjen.

ISMERJE MEG A HIBIDEKET!

Érdeklődés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük, feltétlen töltse ki!


Hozzájárulok, hogy a Toyota Sakura Kft. és a Toyota Central Europe Sp z.o.o. számomra a Toyota termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat és ajánlatokat küldjön.