Kérjen ajánlatot!
Hívjon minket!
Használt autó
Készlet ajánlatok

Letarolhatja a közepes méretű elektromos SUV-ok piacát a Toyota vadonatúj modellje

2022. december 5.

Lenyűgöző, futurisztikus dizájnnal, és high tech megoldásokkal érkezik a kompakt méretű SUV-ok piacára jövőre a Toyota vadonatúj akkumulátoros elektromos modellje. Az egyelőre még csupán tanulmányautóként megmutatott bZ Compact SUV Concept olyan méretkategóriában gazdagítja a Toyota SUV kínálatát, ahol a márka már most is két elképesztően erős modellel van jelen: a világ első ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásával érkező Corolla Cross-szal, és a jövőre vadonatúj generációval jelentkező, és elsőízben plug-in hibrid elektromos meghajtással is rendelhető C-HR-rel. Ez a méretosztály az akkumulátoros elektromos kivitelű modellek kedvenc terepe is, ezeknek jelent majd komoly kihívót a Toyota Európai Formatervezési Központjában megszületett formabontó újdonság, amely alacsony környezeti hatású, fenntartható anyagokkal párosítva fejezi ki a letisztultság/vitalitás formai megközelítést. A modern utasteret a beépített személyi asszisztens hangsúlyozza, a koncepció pedig bepillantást enged a Toyota bZ modellcsaládjának jövőjébe is, a japán autógyártó ugyanis a már rendelhető nagyméretű, a 2023-as ’Év Autója’ cím döntősei közé is bekerült SUV bZ4X-el és a most bemutatott koncepció sorozatgyártásra érett változatával együtt nem kevesebb, mint hat akkumulátoros elektromos bZ modell bemutatását tervezi Európában 2026-ig.

 

Az új Toyota bZ Compact SUV Concept Belgiumban, Brüsszelben debütált az európai közönség előtt, bepillantást engedve a jövőbe, és kiterjesztve a vállalat jövőképét a „bZ” (Beyond Zero) modellcsalád szárnyai alatt. Az új koncepció a C-SUV szegmensbe, Európa legnépesebb kategóriájába pozícionálja magát. Az új, akkumulátoros elektromos bZ Compact SUV Concept a C-HR és a Corolla Cross mellett a Toyota többtechnológiás megközelítését szemlélteti, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy csökkentsék széndioxid-kibocsátásukat, kielégíti a változatos igényeket, és a kibővített termékkínálat révén biztosítja a fenntarthatóságot.

Az akkumulátoros elektromos (BEV) Toyota bZ Compact SUV Conceptet az Európában, Franciaországban található Toyota Európai Formatervezési Központ (ED2) tervezte a letisztultság/vitalitás formai megközelítést alkalmazva. Ez a filozófia a jármű kettősségét emeli ki, amely egyszerre testesíti meg a BEV modellektől elvárható minimalista dizájnt és a jövő vitalitását. A koncepció egy zéró károsanyag-kibocsátású, alacsony környezeti hatású, fenntartható anyagokat használó jármű, amely dinamikus teljesítményt, modern technológiákat és stílusos megjelenést kapott.

A koncepció aerodinamikus formája felerősíti futurisztikus megjelenését, amely magába foglalja a sarkokba tolt kerekeket, ezzel erősítve az agresszív kiállást – így még álló helyzetben is úgy tűnik, mintha mozogna az autó. A rövid túlnyúlások és a repülőgépek szárnyairól ismerős szögek első ránézésre egyértelművé teszik a fejlett technológiák jelenlétét, míg az alacsony légellenállást elősegítő, szűkülő utastérkialakítás a mozgás hatását kelti. A hangsúlyos élekkel rendelkező stílus az utastérre is kiterjed, amely a prémium kivitelezéssel együtt jellegzetes megjelenést eredményez. Említésre méltó, hogy a tervezőcsapat több környezetbarát megoldást is alkalmazott – például a növényi alapú és újrahasznosított anyagokból készült üléseket –, amelyek követik a Beyond Zero filozófiát. Az autóba épített személyi asszisztens összeköti a vezetőt és az utasokat a járművel az utastér egészében jelen lévő hang- és vizuális jelzések segítségével, reagálva az első vagy hátsó utasok kéréseire vagy parancsaira.

A Beyond Zero üzenetével a Toyota olyan jövőt képzel el, amelyben a karbonsemlegességet a fejlett, alternatív üzemanyaggal és zéró károsanyag-kibocsátású hajtáslánc-technológiával rendelkező termékportfólió gyakorlati bevezetésével érik el. Európában a Toyota 2026-ig hat bZ (Beyond Zero) modell bevezetését tervezi. Az elektrifikált termékek változatos portfóliója segíti a Toyotát a globálisan 2050-re kitűzött célja, a karbonsemlegesség elérése felé vezető úton.

 

A Toyota bZ Compact SUV Concept méretei (a 2022-es Kenshiki Fórumon kiállított modell)

Érdeklődés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük, feltétlen töltse ki!






Hozzájárulok, hogy a Toyota Sakura Kft. és a Toyota Central Europe Sp z.o.o. számomra a Toyota termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat és ajánlatokat küldjön.