Kérjen ajánlatot!
Hívjon minket!
Használt autó
Készlet ajánlatok

2030-ra évente több mint 5,5 millió részben vagy teljesen elektromos üzemű jármű: A TOYOTA ISMÉT ÚJRARAJZOLJA AZ AUTÓIPART

2018. január 3.

Az Európában már ma 40%-ban környezetbarát hibrid modelleket értékesítő Toyota (és 97%-ban hibridet eladó Lexus) korábban azt tűzte ki célul, hogy 2020-ra világszintű értékesítésének minimum 50%-át tegyék ki a hibridek.

A megfogalmazásakor ambiciózusnak tűnő célt azonban várhatóan már sokkal korábban eléri a világelső autógyártó vállalat, ezért még ennél is előremutatóbb célkitűzéseket fogalmazott meg magának. Ezek szerint legkésőbb 2025-re a hibrid technológia mellett az abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás technológia, és a tisztán elektromos hajtást forradalmasító szilárdtest akkumulátorok fejlesztésében is élen járó Toyota és Lexus modellkínálatának minden tagjánál elérhetővé válik a részben vagy teljesen elektromos meghajtás, azaz a világ vezető autógyártója nem kínál majd egyetlen olyan modellt sem, ami ne lenne elérhető alternatív hajtással. Ha ez nem volna elég, a Toyota csoport 2030-ra évente több, mint 5,5 millió, részben vagy teljesen elektromos üzemű járművet, ezen belül 1 millió emissziómentes gépkocsit kíván értékesíteni.

Érdeklődés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük, feltétlen töltse ki!






Hozzájárulok, hogy a Toyota Sakura Kft. és a Toyota Central Europe Sp z.o.o. számomra a Toyota termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat és ajánlatokat küldjön.